Isklanik
VESTNIK: Življenje v večstanovanjski stavbi: Ko se etažni lastniki ne morejo dogovoriti

VESTNIK: Življenje v večstanovanjski stavbi: Ko se etažni lastniki ne morejo dogovoriti

Objavljeno, 09.11.2018

Četudi imajo nekateri v stanovanjih že plesen in vlago, še vedno ni dovolj soglasij etažnih lastnikov za obnovo vsaj prednjega dela fasade Veluščkove 1c, za katero je že dovolj denarja v rezervnem skladu

Kako je živeti v večstanovanjskem bloku, kjer se etažni lastniki ne morejo dogovoriti o praktično ničemer? V Veluščkovi 1c v Mariboru, enajststanovanjskem bloku, v katerem živi tudi naša bralka Lidija Šuen, imajo to izkušnjo.

V bloku se že pet let (neuspešno) dogovarjajo glede izvedbe fasade, devet let (!) so si prizadevali, pravi Šuenova, da bi vsi imeli dostop do skupnega prostora na podstrešju in ne samo eden od njih, imajo različne poglede na to, kakšen naj bo hišni red, kaj je navlaka ali pa ni navlaka v skupnih prostorih … Upravnik je Tamstan, Šuenova mu očita neučinkovitost, spet drugi so z njim zadovoljni.

“Rada bi le živela v urejenem, lepo vzdrževanem bloku, a vsi očitno niso za to zainteresirani. Le v treh stanovanjih živimo lastniki stanovanj, večina etažnih lastnikov pa stanovanja oddaja v najem in jih ne zanima, kaj in kako se v bloku dogaja,” pravi Lidija Šuen.

Fasada ostaja le želja

Tako se na zboru etažnih lastnikov iz leta v leto dogovarjajo o istih zadevah. Leta 2014 so se že dogovorili za obnovo fasade in da bo upravnik pristopil k zbiranju ponudb, a se to ni zgodilo. Letos, to je pet let kasneje, je bila obnova fasade še vedno na dnevnem redu – govorilo se je o tem, da se obnovi vsaj prednja stran bloka (za kar že imajo dovolj zbranega denarja), zadnja stran pa, ko bodo zbrali denar, ali pa da se obnovi vse …

Kako je mogoče, da se fasada ne naredi, četudi imajo nekateri v stanovanju že plesen…BERI DALJE

VIR: www.vestnik.si

OGLEDOV: vseh skupaj 4, danes 1

Leave a Reply

Close Menu
Back