OSTA: Odprto pismo ministru za okolje in prostor

OSTA: Odprto pismo ministru za okolje in prostor

Objavljeno, 08.11.2018

Spoštovani g. Jure Leben,

Združenje etažnih lastnikov Slovenije – ZELS je nestrankarsko združenje, ki v svojem delovanju sledi osnovnemu cilju, to je zaščititi interese etažnih lastnikov v okviru stanovanjske zakonodaje v Republiki Sloveniji.

Zavedamo se, da etažna lastnina ni samo stvar lastnikov in upravnikov, temveč tudi prostora, družbene percepcije in družbene ekonomije.

Etažni lastnik bi moral biti ključni deležnik zakonodaje, ki ureja upravljanje in gospodarjenje z našim premoženjem, vendar ga zakonodajalec postavlja v podrejeni položaj v razmerju do upravnikov etažne lastnine in do države.

Združenje ZELS je bilo ustanovljeno 1. 4. 2015, od 1. 1. 2017 pa nastopamo enotno, v sodelovanju z DELV, KO Deteljica, ZDEL in NO SK.

Organizirani etažni lastniki opozarjamo, da je za učinkovito in pravično upravljanje in vzdrževanja vseh etažnih nepremičnin (stanovanj, garaž, kotlovnic, poslovnih stavb v etažni lastnini, itd.) najprej potrebno zagotoviti ustrezno pravno podlago, zato predlagamo nov zakon, ki bo urejal upravljanje vseh etažnih nepremičnin in nasprotujemo popravku Stanovanjskega zakona SZ-1, ki se nanaša izključno na večstanovanjske stavbe oz. na večstanovanjske stavbe, kjer je več kot polovica površine namenjene stanovanjem.

Zavzemamo se za celovito ureditev področja upravljanja in vzdrževanja vseh etažnih nepremičnin…BERI DALJE

VIR: o-sta.si

7 Ogledov, 1 Danes

Leave a Reply