Isklanik

ZSSS – SUS: Pismo ministru za okolje in prostor “Izgradnja dvigal v stanovanjskih objektih brez dvigal”

Objavljeno, 03.02.2019

Spoštovani g. minister Jure Leben

V Sindikatu upokojencev Slovenije – ZSSS namenjamo med svojimi aktivnostmi posebno pozornost področjem, ki so pomembna za socialni položaj starejših kot so dostojne pokojnine, zdravstveno varstvo dolgotrajna oskrba, bivalni pogoji, vključenost v družbo.

Ugotavljamo, da veliko upokojencev, upokojenk živi, pa tudi mlajših invalidov, mladih družin z otroki v 4-5 nadstropnih zgradbah brez dvigal. Zanje, predvsem za bolne pomeni to, da so obsojeni na zaprtost v stanovanje ali na zapustitev svojega bivalnega prostora in preselitev v dom za starejše. Za vse opravke nakupov in drugih so odvisni od pomoči zakoncev, otrok, sosedov. Najteže je za tiste, ki so samski, brez otrok, ali ti ne živijo v istem mestu. Z velikimi težavami se srečujejo, ko morajo obiskati zdravnika ali oditi v bolnišnico.

Pomembno olajšanje njihovega življenja bi bila vgraditev dvigal v zgradbe. Tukaj pa tudi tisti, ki se v zgradbi organizirajo sami, naletijo na probleme. To je Stanovanjski zakon, ki zahteva soglasje stanovalcev, katerega je skoraj nemogoče dobiti od vseh stanovalcev.
Problem je tudi v zagotovitvi finančnih sredstev v ta namen. Sredstva rezervnih skladov se porabijo za potrebne obnove, fasad, streh, itd…BERI DALJE

PismoMinistruZaOkPr28012019.pdf

VIR: www.zsss.si

OGLEDOV: vseh skupaj 4, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.