VEČER: Kdaj je čas za zamenjavo upravnika?

Objavljeno, 31.08.2018

Zadnje čase je pogosto slišati, da se stanovalci blokov pritožujejo nad upravljanjem zgradbe, v kateri živijo. Posledica daljšega nezadovoljstva je velikokrat zamenjava stanovanjskega upravnika.

Etažni lastniki se morajo trdno odločiti, da imajo sedanjega upravnika dovolj. Ker je neodziven, ker ne sodeluje s stanovalci, na zbore etažnih lastnikov prihaja nepripravljen, ne opravi tistega, kar so na zborih sprejeli s sklepi, ne daje pojasnil v zvezi z upravljanjem in obračunavanjem stroškov, ko ga na sestankih ali zborih kaj sprašujejo, ne zna odgovoriti … Skratka, od njega ni nič razen rednega pošiljanja položnic. Čas je torej za zamenjavo. Vsak stanovanjski objekt, zlasti če je v njem več stanovanj, je specifičen, potrebe in zahteve stanovalcev pa so zelo raznolike, ocenjujejo pri Stanovanjskem inženiringu Maribor. Ko je nezadovoljstvo z upravljanjem zgradbe izraženo z več strani, ne le enega ali dveh stanovalcev, pogosto lastniki stanovanj zahtevajo zamenjavo upravnika stavbe. “Ko se na naše podjetje obrnejo stanovalci z željo po zamenjavi upravnika, za njih organiziramo sestanek. Na njem predstavimo naše podjetje, razložimo, kdo smo, na kakšen način upravljamo objekte, želimo tudi izvedeti, zakaj s prejšnjim upravnikom niso bili zadovoljni,” pojasni Alenka Petrović, vodja oddelka za upravljanje pri Stanovanjskem inženiringu Maribor.

Razlogov za zamenjavo je več…BERI DALJE

VIR: www.vecer.com

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Leave A Reply

Scroll Up
Back
 

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.
Vaši podatki bodo shranjeni in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Name *

Email *

Interested groups *
OBVESTILA-NOVICE-OKOLICA
STANOVANJSKE-NOVICE
ALI STE VEDELI
PRIREDITVE in DOGODKI

Informacije javnega značaja iz, občine Prebold.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah i dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.

Obvešča vas o dogodkih v občini Prebold in okolici Spodnje Savinjske doline.