Isklanik

Svet24: Etažni lastniki predstavili nov zakon o upravljanju etažnih nepremičnin. Žogica je zdaj pri ministrstvu za okolje in prostor.

622ea4ca1fa81d287f77a5c96cbbda2b - Svet24: Etažni lastniki predstavili nov zakon o upravljanju etažnih nepremičnin. Žogica je zdaj pri ministrstvu za okolje in prostor.

Objavljeno, 1.2.2018

Ni skrivnost, da Slovenija glede pravic etažnih lastnikov nima urejene zakonodaje. Lani je tako odjeknil škandal upravitelja stavb Atrij, ki je šel v stečaj, v rezervnem skladu pa ni pustil denarnih sredstev, ki so jih vanj vplačevali etažni lastniki. Primer Atrija je bil samo zadnja v vrsti podobnih zgodb, ki jih dopušča trenutna zakonodaja.

Capture - Svet24: Etažni lastniki predstavili nov zakon o upravljanju etažnih nepremičnin. Žogica je zdaj pri ministrstvu za okolje in prostor.

Združenje etažnih lastnikov Slovenije (ZELS) je v ta namen pripravilo predlog novega zakona o upravljanju etažnih lastnikov in ga posredovalo na pristojno ministrstvo za okolje in prostor (MOP). V njem so omejili doslej neomejen mandat upravnika na največ tri leta. Rezervni sklad večstanovanjske stavbe, ki je trenutno v rokah upravnika, pa vezali na stavbo oziroma njene etažne lastnike.

CELOTEN ČLANEK

VIR: www.svet24.si

OGLEDOV: vseh skupaj 3, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.