Isklanik

MOP: Ustanovna seja Sveta ministra Simona Zajca za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

avtor: Gregor Plantarič

Objavljeno, 31.03.2019

Ljubljana, 29. 3. 2019 – Na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) je potekala ustanovna seja Sveta ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami (NVO). Posvetovalni svet ministra Simona Zajca sestavlja 10 predstavnikov NVO s področja okolja in prostora, ki jih izbrala krovna mreža slovenskih NVO (CNVOS).

Minister Zajc je na ustanovni seji poudaril, da želi nadaljevati dobro prakso odličnega sodelovanja s predstavniki NVO, ki so pomemben tvoren partner pri snovanju zakonodajnih in drugih rešitev, saj je »pomembno, da dialog teče«. »Če se ne slišimo, se ne pogovarjamo, potem tudi ne moremo delati drugače,« je povedal minister. Za dobro sodelovanje je pomembno, da so nevladnice in nevladniki vključeni v delovne procese MOP na področju zaščite okolja in narave ter prostorskih rešitev že ob sprejemanju zakonskih in drugih ukrepov. Skupaj so se tako takoj lotili dela, danes je bila namreč na dnevnem redu prenova prostorsko gradbene zakonodaje, ki trenutno poteka.


Predstavniki NVO so pozdravili odločitev ministra, da želi nadaljevati s takšnim načinom sodelovanja, saj so najboljše rešitve vedno oblikovane pri širšem sodelovanju različnih deležnikov.

 

Člani sveta so: Tomaž Banovec, Gaja Brecelj, Mihael Jožef Toman, Lenka Kavčič, Jana Kus Veenvliet, Barbara Kvac, Marko Peterlin, Lenka Puh, Senka Šifkovič Vrbica in Damjan Vinko.

SPOSOJENA VSEBINA
http://www.mop.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/8857/?fbclid=IwAR3aAKWWn6oGlG5GCZhHDUDFGZOCLDMQvpKj8i8sMSFmwuJHsBElU7TPe4o

VIR: www.mop.gov.si

OGLEDOV: vseh skupaj 1, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.