Isklanik

MLADINA: Nenehna (stanovanjska) kriza

Alix Lee / Public Domain Pictures.net

Objavljeno, 13.04.2019

Že nekaj časa vse pogosteje slišimo, da prihaja nova kriza, čeprav se za nekatere še prejšnja ni končala. V številnih evropskih državah namreč opažamo, da so povprečne plače nižjekot pred desetimi leti.

Evropa je (posledično) tudi v stanovanjski krizi, še posebej v večjih mestih. Cene naraščajo, javnih stanovanjskih politik pa marsikje ni niti na obzorju. Zagotavljanje ustreznega stanovanja je večkrat obravnavano kot tehnični problem, skladno s tem pa se iščejo tehnokratske rešitve, kot so boljša tehnologija gradnje, pametnejše prostorsko načrtovanje, novi načini upravljanja, inovativni lastniški modeli in zmanjševanje predpisov o uporabi zemljišč. 

Vendar pa je kriza globlja od tega, saj je na (pomanjkanje) stanovanjske politike treba gledati kot na politično-gospodarski problem, v njegovi srži pa je konflikt med stanovanjem kot domom in stanovanjem kot nepremičnino. Zato podprimo pobudo, ki zagovarja pravico do stanovanja kot človekovo pravico.

SPOSOJENA VSEBINA
https://www.mladina.si/190485/nenehna-stanovanjska-kriza/

VIR: www.mladina.si

OGLEDOV: 1 vseh, 1 danes
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.