Isklanik

MLADINA: Nenehna (stanovanjska) kriza

mladina - MLADINA: Nenehna (stanovanjska) kriza
2019 04 13 1554824443225 housing za net 1024x538 - MLADINA: Nenehna (stanovanjska) kriza
Alix Lee / Public Domain Pictures.net

Objavljeno, 13.04.2019

Že nekaj časa vse pogosteje slišimo, da prihaja nova kriza, čeprav se za nekatere še prejšnja ni končala. V številnih evropskih državah namreč opažamo, da so povprečne plače nižjekot pred desetimi leti.

Evropa je (posledično) tudi v stanovanjski krizi, še posebej v večjih mestih. Cene naraščajo, javnih stanovanjskih politik pa marsikje ni niti na obzorju. Zagotavljanje ustreznega stanovanja je večkrat obravnavano kot tehnični problem, skladno s tem pa se iščejo tehnokratske rešitve, kot so boljša tehnologija gradnje, pametnejše prostorsko načrtovanje, novi načini upravljanja, inovativni lastniški modeli in zmanjševanje predpisov o uporabi zemljišč. 

Vendar pa je kriza globlja od tega, saj je na (pomanjkanje) stanovanjske politike treba gledati kot na politično-gospodarski problem, v njegovi srži pa je konflikt med stanovanjem kot domom in stanovanjem kot nepremičnino. Zato podprimo pobudo, ki zagovarja pravico do stanovanja kot človekovo pravico.

SPOSOJENA VSEBINA
https://www.mladina.si/190485/nenehna-stanovanjska-kriza/

VIR: www.mladina.si

OGLEDOV: vseh skupaj 1, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.