DELO: Upravniki niso najbolj veseli idej iz svoje nove biblije

Med novostmi je tudi predlog, da bi upravnikom omejili mandat na dve do pet let, prenesli lastniško pravico rezervnega sklada na etažne lastnike in opredelili nagrajevanje nadzornega odbora.

Božena Križnik
 pon, 13.11.2017

Portorož – Upravljanje večstanovanjskih in poslovno-stanovanjskih stavb v Sloveniji – več kot 24.000 jih je – bo po črki novega stanovanjskega zakona učinkovitejše in manj konfliktno. Tako vsaj pričakujejo snovalci novih zakonskih izhodišč, ki so za prvi testni teren izbrali avditorij tradicionalnega nepremičninskega posveta v Portorožu.

Novela stanovanjskega zakona, ki bo, kot je predvideno, hkrati urejala tako upravljanje etažne lastnine kot najemna razmerja, je v še zelo zgodnji fazi, v obliki izhodišč, na podlagi katerih bo ministrstvo za okolje in prostor pripravilo zakonske člene. Po napovedih naj bi osnutek na začetku prihodnjega leta že poslali v javno obravnavo in medresorsko usklajevanje. Toliko v opombo, da se tudi do takrat lahko še kaj spremeni. Če je mogoče sklepati po prvih odzivih, večina deležnikov upa, da zakon na koncu ne bo tako radikalen. Glavne rešitve bodo najbrž vendarle ostale.

CELOTEN ČLANEK
https://www.delo.si/novice/politika/upravniki-niso-najbolj-veseli-idej-iz-svoje-nove-biblije.html

Vir: www.delo.si

24 Ogledov, 1 Danes
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ