Isklanik

24ur.com: Levica od vlade zahteva, da prekine prodajo stanovanj v lasti DUTB

24ur com - 24ur.com: Levica od vlade zahteva, da prekine prodajo stanovanj v lasti DUTB
61FB2653 88B6 4710 9EA3 A5D53BD99EF5 - 24ur.com: Levica od vlade zahteva, da prekine prodajo stanovanj v lasti DUTB
Koprska vrata FOTO: DUTB

Objavljeno, 29.04.2019

Stranka Levica od vlade zahteva, da kot skupščina DUTB nemudoma ustavi prodajo stanovanj v lasti DUTB, ki bi jih skladno s sporazumom, ki so ga podpisali marca, morali prenesti na stanovanjske sklade. S tem bi po besedah Levice začeli reševati težave stanovanjske politike, ki “je že četrt stoletja neustrezna in mladim onemogoča dostop do stanovanj”. Opozarjajo, da bo oškodovan tudi proračun.

Poslanec Matej T. Vatovec je na predsednika parlamenta Dejana Židana naslovil poslansko pobudo, s katero v Levici zahtevajo, da vlada kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) ustavi prodajo nepremičnin, za katere se je koalicija v sporazumu z Levico zavezala, da jih bo DUTB prenesel na stanovanjske sklade.

‘Če DUTB objekte proda bo reševanje stanovanjske problematike oteženo’

“V Sporazumu o sodelovanju med vladno koalicijo in stranko Levica za letos smo sklenili, da bo že marca ustanovljena ožja skupina predstavnikov Ministrstva za okolje in prostor ter Levice, ki bo zadolžena za prenovo stanovanjske politike. Ta je namreč že četrt stoletja neustrezna in zlasti mlajšim generacijam vse bolj onemogoča dostop do stanovanj,” je zapisal Vatovec v pisni poslanski pobudi.

Sklenili so še, da bo skupina pripravila predlog prenosa nepremičnin iz Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) na stanovanjske sklade, DUTB pa trenutno stanovanja in zazidljive parcele v svoji lasti ponuja na trgu…BERI DALJE

SPOSOJENA VSEBINA

https://www.24ur.com/novice/slovenija/levica-od-vlade-zahteva-da-prekine-prodajo-stanovanj-v-lasti-dutb.html

VIR: www.24ur.com

OGLEDOV: vseh skupaj 14, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.

Sposojene novice in obvestila javnega značaja o stanovanjski problematiki, zakonodaji in upravljanju etažne lastnine.

Rubrika odgovarja na najbolj pogosto vprašanja, izobražuje etažne lastnike o pravicah in dolžnostih bivanja v večstanovanjski stavbi.