Kaj storiti, če v sosedovem stanovanju biva več oseb, kot je prijavljenih?

Objavljeno, 24. 3. 2021

VPRAŠANJE: Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so prejeli vprašanje potrošnika, kaj storiti, če stanovanje uporablja več oseb, kot je evidentiranih pri upravniku. “Etažni lastniki v večstanovanjskem objektu opažamo, da posamezna stanovanja uporablja več oseb, kot je evidentirano pri upravniku. Na koga se lahko obrnemo, da zadevo preveri in ustrezno spremeni število uporabnikov?”

ODGOVOR: Na ZPS odgovarjajo, da Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb (v nadaljevanju pravilnik) v 29. členu lastnikom in najemnikom nalaga, da morajo upravniku sporočiti število uporabnikov oziroma vse morebitne spremembe. To morajo storiti na predpisanem obrazcu, ki je sestavni del pravilnika. Upravnik na podlagi prejetih sporočil o uporabnikih posameznih enot sestavi seznam posameznih enot s številom uporabnikov. Šesti odstavek 29. člena pravilnika določa, da uporabnik, ki prebiva v stavbi, lahko pisno opozori upravnika o večjem številu uporabnikov določene posamezne enote, kot jih je lastnik ali najemnik te enote sporočil. V tem primeru upravnik pozove lastnika ali najemnika, navedenega v pisnem opozorilu, k pojasnitvi in tako ugotovi dejansko stanje.

SPOSOJENA VSEBINA
https://www.mojprihranek.si/izpostavljeno/nasveti/kaj-storiti-ce-v-sosedovem-stanovanju-biva-vec-oseb-kot-je-prijavljenih/?cn-reloaded=1

209 Ogledov, 1 Danes

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ