NUJNO OBVESTILO: POPLAVE

Objavljeno, 4.8.2023

Stanovalce obveščamo, da je zaradi izrednih razmer v občini sklican štab CZ. Vse enote so na terenu. Najbolj ogrožena območja so območja ob Savinji.
Stanovalce prosimo, da ohranijo mirno kri in upoštevajo ukrepe ter navodila pristojnih oseb.
  • v primeru poplav se umaknite v višje nadstropje
  • če ste na prostem, se umaknite na območje, ki ga voda še ni dosegla
  • ne poskušajte prečkati vodnega toka, tudi če vam voda sega le do kolen, saj vas lahko spodnese, vodni tok lahko nosi večje predmete
  • upoštevajte zapore cest, saj lahko ostanete ujeti

V soseski smo trenutno “suhi”. Protipoplavne vreče so nameščene v uvozu/izvozu in v garaži med dovozi.

Številka 112 je preobremenjena in jo kličite le ob najnujnejših primerih!
 

ARSO: Poplave večjega obsega

Obnovljeno: 4. 8. 2023 ob 9:00

V zgornjem toku v jutranjih urah že upadajo Poljanska Sora, Gradaščica, reke na zgornjem Gorenjskem, Kokra in Kamniška Bistrica, skrajno povirje Savinje, močno pa še naraščajo v svojem spodnjem toku.

Težišče poplavnega dogajanja se bo danes čez dan iz zahodne Slovenije pomaknilo na območja osrednje, vzhodne in južne Slovenije. Poplavljena območja ob rekah na Gorenjskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji se bodo v zgornjih odsekih rek začela zmanjševati, povečevala pa se bodo v srednjem in spodnjem toku.

Drava narašča predvsem zaradi močno naraslih pritokov v Sloveniji in poplavlja vzdolž celotnega toka na izpostavljenih območjih. Mura še narašča in bo danes poplavljala znotraj protipoplavnih nasipov.

Danes čez dan in ponoči bodo hitro naraščale reke v porečjih Savinje, Drave, Mure, Krke in Kolpe ter Sava v srednjem in spodnjem toku. Zlasti v južni in jugovzhodni Sloveniji bo danes še verjetno silovito naraščanje in poplavljanje hudourniških vodotokov. Predvsem zvečer in v noči na soboto bodo reke na tem širšem območju poplavljale v večjem obsegu.

graficno opozorilo 1graficno opozorilo 2

 
106 Ogledov, 1 Danes

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Leave a Reply