Ukrep prekuhavanja pitne vode delno preklican | JKP Žalec

Objavljeno, 10. 8. 2023

Uporabnike pitne vode obveščamo, da je ukrep prekuhavanja pitne vode danes, v četrtek ,10. 8. 2023, delno PREKLICAN.

Za vodovodne sisteme Letuš, Podvin pri Polzeli in Tešova ukrep prekuhavanja še velja, ker Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) opravlja še dodatne analize vode.

Ukrep velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju vode

KAJ STORIMO, KO PREKUHAVANJE NI VEČ POTREBNO?

• Preden ponovno uporabimo vodovodno vodo, odpremo pipe s hladno vodo in pitnike, da voda teče za eno do dve minuti oziroma do ustalitve temperature. Na vseh pipah očistiti mrežice ali druge nastavke. 

• Pri napravah, ki uporabljajo vodo (npr. pomivalni stroj, pralni stroj) in jih med ukrepom prekuhavanja nismo uporabljali, so naši nadaljnji postopki odvisni od tega, kakšna je bila voda med izdanim ukrepom. V primeru, da je bila voda kalna, izpiramo dovodno pipo za stroj tako, kot ostale pipe. V primeru, da je bila voda bistra, pa svetujemo, da opravimo prvo pranje s praznim strojem na najvišji možni temperaturi.

• Izpraznimo in izperemo ledomat v hladilniku.

• Izpraznimo in ponovno napolnimo grelnike (bojlerje) za toplo vodo, nastavljene na temperature, ki ne dosegajo priporočene temperature 60 0C. Zaženemo mehčalec vode skozi cikel regeneracije.

• Zamenjamo morebitne filtre za vodo na hišnem vodovodnem omrežju (npr. filtri za vodo pod umivalnikom, aktivno oglje, filtri za usedline itd.).

SPOSOJENA VSEBINA
https://www.jkp-zalec.si/ukrep-prekuhavanja-pitne-vode-delno-preklican/

49 Ogledov, 1 Danes

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Leave a Reply