Isklanik

Športni center Latkova vas: nova pridobitev “ZUNANJI FITNES”

latkovav vas zunanji fitnes title - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"

Objavljeno, 1.7.2018

Rekreacija in šport bi morala biti del našega vsakdanjika. Včasih si je resda težko privoščiti drage ure tenisa ali mesečno vstopnico za fitnes, pilates ali kaj podobnega. A to ne bi smel biti izgovor. Že sprehod v naravi, tek ali kolesarjenje pomenita veliko za krepitev telesa in imunskega sistema.

Prednost zunanjega fitnesa je predvsem v tem, da smo med vadbo na svežem zraku. Tovrstna vadba je namenjena vsem starostnim generacijam – otrokom, mladim in pa tudi najstarejšim.

Vadbišče se nahaja v Športnem centru Latkova vas.

latkova vas zunanji fitnes oznake e1530390828408 1024x465 - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"

1.) VRTENJE PEDALOV: je enostavna aerobno vaja za razgibavanje rok in ramenskega sklepa, izboljša prekrvavitev in zdravje srca in ožilja ter mišic.
2.) DVIGOVANJE TELESA: Z vadbo na napravi krepimo roke, ramena in hrbet. Na napravi lahko sočasno vadijo tri osebe, ki lahko med seboj tudi tekmujejo.
Navodila za uporabo: Z rokami primite ročaje in se dvignite, nato se vrnite v izhodiščni položaj. Beri Več

3.) NAPRAVA KI POSNEMA TEK NA SMUČEH:z napravo izboljšujemo gibljivost in koordinacijo rok in nog ter medeničnega obroča.
Navodila za uporabo: 
z rokami se primite za ročaja in stopite na pedala ter začnite noge premikati naprej in nazaj, hkrati z rokami koordinirajte gibanje. Beri Več

4.) NAPRAVA ZA RAZTEZANJE NOG: Za raztezanje mišic iztegovalk in vezi spodnjih okončin, povečuje fleksibilnost in gibljivost sklepov, naprava je primerna za lajšanje gibalnih težav ter težav s krčenjem in iztegovanjem spodnjih okončin ali otrplostjo.
Navodila za uporabo: Izberite eno od treh prečk, ki ustreza vaši višini, nanjo položite nogo in se nagnite naprej, da začutite razteg v nogi.

Naprava%20za%20raztezanje%20nog - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

5.) DVOJNI TEKAČ: Krepi delovanje srca in pljuč, razvija moč mišic spodnjih okončin in mišic v predelu pasu, izboljšuje fleksibilnost, koordinacijo in stabilnost spodnjih okončin, sprošča napetosti v predelu ledvenih mišic, lajša bolečine v kolčnih sklepih in gibalne težave zaradi motenega delovanja sklepov spodnjih okončin, pomanjkanja mišične moči, mišične atrofije itd.
Navodila za uporabo: Z rokami se primite za držalo in stopite na napravo. Noge zibajte naprej in nazaj, kot da bi hodili. Ne zibajte obeh nog v eno smer hkrati.
Teka%C4%8D - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

6.) POTISK S PRSI IN POTEG NA PRSIRazvija moč zgornjih okončin, prsi ter ramenskih in hrbtnih mišičnih skupin, izboljšuje fleksibilnost ter stabilnost ramenskih in komolčnih sklepov. Naprava je primerna za lajšanje težav pri krčenju in raztezanju ramenskih in komolčnih sklepov, mišični atrofiji, zamrznjenih ramenih, teniškem komolcu itd.
Navodila za uporabo: Sedite na napravo, z rokami primite ročici. Iztegujte in krčite roke oziroma roke pritegnete k sebi in jih nato vrnete v izhodiščni položaj. Ponovite nekajkrat.

telo - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

7. ) UPOGIB TRUPA POD NAKLONOM:Krepi moč trebušnih mišic ter mišic medeničnega obroča in hrbta. Zmanjšuje občutek utrujenosti v mišicah medeničnega obroča in hrbta.
Navodila za uporabo: S hrbtom se uležite na napravo in noge namestite oz. zataknite za prečno držalo, roke položite za glavo. Vajo izvajate tako, da dvignete trup in se nato vrnete v prvotni položaj. Ponovite nekajkrat.
Upogib%20trupa%20pod%20naklonom - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

8.) VESLAČ:Krepi mišično moč zgornjih in spodnjih okončin ter izboljšuje koordinacijo med okončinami.
Navodila za uporabo: Sedite na napravo, noge položite na stopalki in z rokami primite ročaja, ki ju potegnete k sebi. Simulacijo veslanja večkrat ponovite.
Vela%C4%8D uporaba - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"     Vesla%C4%8D - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

9.) POTISK Z NOGAMI: Krepi moč stegenskih mišic in mišic medeničnega obroča. Povečuje moč spodnjih okončin in stabilnost ter agilnost treh glavnih sklepov v spodnjih okončinah. Odpravlja težave pri krčenju in raztezanju spodnjih okončin, mišični atrofiji spodnjih okončin, revmatoidnem artritisu, išiasu, zvinu gležnja itd.
Navodila za uporabo: Sedite na napravo, upognite noge in jih dajte na stopalki pred vami, roke pa položite na kolena. Nato se z vso močjo odrinite do zunanjega položaja. Vajo večkrat ponovite.
Potisk%20z%20nogami - Športni center Latkova vas: nova pridobitev  "ZUNANJI FITNES"Beri Več

[rl_gallery id=”7499″]

 

VIR: www.bitifit.si; www.fsp.uni-lj.si/cobiss/diplome/Diploma22062140KastelicTjasa.pdf

OGLEDOV: vseh skupaj 31, danes 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

Close Menu
Back

Bodite obveščeni in se naročite na e-obveščanje.


Informacije javnega značaja iz, občine Prebold.

Obvešča vas o dogodkih v občini Prebold in okolici Spodnje Savinjske doline.