Izvedba optičnega TK omrežja v soseski NA NOVINAH

Objavljeno, 10. 3. 2020

Telekom Slovenije izvaja izgradnjo širokopasovnega optičnega omrežja.

V imenu investitorja  Telekoma Slovenije, Cigaletova 15 se obračamo na vas za seznam s podpisi lastnikov stanovanj za izvedbo del na TK omrežju na območju vašega stanovanjskega bloka.

Za izvedbo del je potrebno pisno soglasje lastnikov v stavbi, na podlagi katerega upravnik stavbe izda soglasje za izvedbo del.

Izvedba del ne predstavlja NOBENEGA stroška za lastnike- podpisnike enot v stavbi, stroške krije Telekom Slovenije.

Dela obsegajo polaganje optičnega kabla po funkcionalnem zemljišču do stavbe ter napeljava vertikalne inštalacije kabla v stavbi, na katero se bodo priključili zainteresirani stanovalci.

Optično omrežje v bloku bo omogočilo, da se bodo lahko vse zainteresirane stranke priključile na zmogljivo širokopasovno telekomunikacijsko omrežje ter s tem pridobile boljšo kakovost storitev televizije, interneta ter telefonije.

Omrežje je tipa razvezanega dostopa, kar omogoča uporabo storitev različnih operaterjev telekomunikacijskih storitev.

 S podpisom se etažni lastniki ne zavezujejo k prehodu na drugega operaterja, temveč dajejo soglasje samo k izvedbi izgradnje optičnega omrežja do in v objektu na stroške investitorja Telekom Slovenije!

V naslednjih dneh lahko pričakujete obisk predstavnika stanovalcev iz vašega bloka, ki bo zbiral soglasja. Za izvedbo je potrebno zbrati 75% podpisov etažne lastnine.

Vsa dela se bodo opravila na način, da se po zaključku del situacija povrne v prvotno stanje.

175 Ogledov, 1 Danes
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

MORDA BI VAM BILO TUDI VŠEČ

This Post Has One Comment

 1. Bogdan Strmec

  On Fri, 13 Mar 2020 at 12:44, AQUA TEAM wrote:
  Pozdravljen!
  V vezi današnjega razgovora za potrditev, da lahko imajo stranke preko optičnega omrežja Telekoma Slovenije poljubno izbranega operaterja, vam pošiljam odgovor vodje enote Telekoma Celje v tej zadevi. Na navedeni povezavi je vse transparentno zapisano, kar sem vam povedal tudi sam.Prosimo, da se lastniki, ki imajo  morebitne pomisleke seznanijo z vsebino povezave. Dodatnih potrdil ne bomo izdajali, ker to ni praksa, niti za to ni potrebe glede na to, da je vse transparentno objavljeno in tudi razloženo in zapisano iz naše strani.Prosim vas, da mi do ponedeljka sporočite odločitev večine, da nadaljujemo z potrebnimi aktivnostmi z vašim upravnikom. V  primeru, da ni soglasja lastnikov v deležu min. 75%, bomo morali vaš objekt izločiti iz plana del.Hvala za sodelovanje.
  Lep pozdrav,Renato Fänrich 041 743 558
  ———- Forwarded message ———
  Od: Vehovar Samo
  Date: pet., 13. mar. 2020 11:34
  Subject: Razvezano omrežje
  To: AQUA TEAM (info@resevanje.net)

  Pošiljam link do dokumentov regulatorja (Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije), kjer je razvidno, da je omrežje Telekoma razvezano za vse ponudnike storitev: https://arhiv.akos-rs.si/izreka-odlocb-na-upostevnih-trgih-3a-%C2%BBveleprodajni-lokalni-dostop-na-fiksni-lokaciji%C2%AB-in-3b-%C2%BBveleprodajni-osrednji-dostop-na-fiksni-lokaciji-za-izdelke-za-mnozicni-trg%C2%AB Za razliko od omrežij ostalih ponudnikov (Telemach, A1, T-2), ki niso regulirana in zato gostovanje drugih ponudnikov na njihovih omrežjih ni mogoče. lp Samo Vehovar
  Operativa

  T: 03 428 3412,www.telekom.si

Leave a Reply