Isklanik

Obisk Vinka Debelaka v soseski NA NOVINAH, kandidata za župana občine Prebold (2)

Objavljeno, 12.11.2018

Na pobudo g. Uroša Škofleka, kandidatna lista (4) in člana SMCja je našo sosesko obiskal kandidat za župana g. Vinko Debelak. Pogovori so tekli o tem, kako bi lahko izboljšali sodelovanje in kvaliteto bivanja v soseski NA NOVINAH.

 

Ogledali smo si brežino, ki je trenutno prepuščena sama sebi in jo preraščata trava in pleveli.
Ideja g. Debelaka je bila, da skupaj nasadimo JESEN. Drevo ima močne korenine, kar je nujno potrebno, saj so sunki vetra s smeri zahod – vzhod. Poleg spremembe vizualne podobe bi drevo v času brstenja nudilo protiprašno in protihrupno zaščito. 
 
Dotaknili smo se vzdrževanja zunanjih igral, kjer je kandidat za župana g. Debelak, predlagal opcijo, kjer bi iz razpisa z izbranim podjetjem sklenili pogodbo za periodično pregledovanje in vzdrževanje vseh igral na javnih površinah v občini Prebold, vključno naših. 
 
 
Razgovor je potekal okoli izgradnje pločnika ob ograji podjetja SAM. Tu je g. Debelak zagotovil, da bo poskrbel, da se bo pločnik zgradil do konca prve polovice leta 2019, saj so določena pripravljalna dela že stekla.
 
 
 
G. Debelaku se v imenu soseske zahvaljujemo za obisk in mu želimo veliko sreče na volitvah.

This Post Has 9 Comments

 1. Anomalije v občini Prebold

  >>>Neprimeren komentar. Vsebina brez podpisnika se briše. Skrbnik spletne strani<<<

 2. Kakšne…
  >>>Neprimeren komentar. Vsebina brez podpisnika se briše. Skrbnik spletne strani<<<

 3. Anomalije v občini Prebold

  >>>Neprimeren komentar. Vsebina brez podpisnika se briše. Skrbnik spletne strani<<<

 4. Anomalije v občini Prebold

  >>>Neprimeren komentar. Vsebina brez podpisnika se briše. Skrbnik spletne strani<<<

 5. Gesta z obiskom g. Debelaka je na mestu, bodimo objektivni.
  Naj vaju ne preplavijo čustva in strasti ker po volitvah bosta še vedno soseda vprašanje pa je kakšna bo vajina zunanja podoba.
  Pomemben je izplen pa ni važno na kateri strani si.
  V vednost vsem v soseski. Vsi stanovalci predstavljamo 25~30% volilne enote 2.
  Tisti, ki se spoznate na številke boste vedeli kaj to pomeni.

 6. Delno se strinjam s tabo Jernej a moram tudi jaz pripomniti, pa resnično ne želim politizirati ali polemizirati tukaj na medmrežju saj oba vodiva NO bloka in veva, da stvari niso čisto takšne saj nam je bil Župan vedno dostopen (vsaj meni, tebi, Janu, Francu, Alešu, Jerneju in še marsikomu) tudi v naprej bo gotovo tako. Problem angažmaja Občine pa tudi poznaš, da Občina ni lastnik nobenega zemljišča v naši okolici a smo vseeno dosegli “kakšen” pameten dogovor tam, kjer ga lahko, ne moremo pa prehitevati določenih dogodkov npr.:
  – Vsako leto v marcu imamo vsi predstavniki in člani NO skupen sestanek, kjer pride tudi Župan, nam prisluhne in poskušamo najti točke in nekaj smo jih pa vseeno realizirali,
  – V fazi izgradnje krožišča, ki ga je gradila Država je Župan sam predstavnikom blokov predstavil projekt in faznosti izgradnje,
  – Še vedno velja dogovor o ozelenitvi brežine, ki naj bi letos “morala počivati” da se je zarastla tako, da sedaj lahko sledi ozelenitev z JESNOM (če bi zasadili prej bi trava vse skupa zadušila in nebi imeli od te zasaditve nič le vsa zasaditev bi se posušila, kot že dvakrat v preteklosti),
  – Obljuba, da se bo brežina zasadila in vsaj dvakrat letno kosi (Srečko je že dobil odgovor s strani Ministrstva, ki občino zavezuje v tovrstne akcije, jaz ter vsi ostali pa moramo vseskozi na to noto pritiskati in opozarjati in to na vseh ravneh, da se zadeve resnično prične izvajati zgolj dopis nikoli ni dovolj),
  – Dosežen je bil dogovor med Občino in Veltragom o zamenjavi zemljišč beri: pločnik do avtobusne postaje bo v kratkem možno narediti,
  – Ko bo dosežen dogovor tudi realiziran (v kratkem) bodo tudi igrala predmet pregleda in skupnega vzdrževanja v sklopu Občine,
  – V preteklosti si bil tudi ti na sestanku, ko smo se pogovarjali o delnem sofinanciranju asfalta – če bi morali slučajno preplastitev izvajati sami (predračun je tako visok, da si soseska tega ne more privoščiti in upam, da se bo to uredilo drugače),.. Pa čeprav jaz tukaj mislim še vedno, da je najboljša opcija predati skupna parkirišča in dovozno pot na Občino.
  – Na pobudo krajevnem odboru se je uredilo tudi zoožanje na južni strani blokov ter prehod za pešce proti Jagru,…

  Pa da nebi sedaj našteval za nazaj kaj vse smo vsi skupaj kot predstavniki NO naredili za kar sta absolutno zaslužna tudi vidva z Klaudijo, vsekakor je tukaj še marsikaj za realizirati in tiste točke, ki se jih da realizirati še boljše in predvsem bolj tekoče brez večkratnih opozarjanj je v veliki meri kriv tudi naš upravnik, ki ga je treba vseskozi preganjati. Smo pa za vse zgoraj omenjene točke zaslužni mi vsi tako stanovalci kot predstavniki blokov, kot krajevni odbori in ne samo Župan to želim še posebej poudariti in, če bomo še naprej delovali tako bomo dosegli veliko.
  S SVOJIM PREDSTAVNIKOM V OBČINSKEM SVETU PA ŠE VEČ!
  Kaj dela naš Župan po službi Županovanja ne vem ampak s svojim obiskom je pokazal, da pa mu vseeno ni čisto vseeno za naselje nenazadnje je on in njegov OS sprejel OPN na podlagi katerega je tukaj sploh lahko stanovanjska soseščina in mi vsi skupaj kot sostanovalci v njej.

  Glede SAM doo imaš prav mislim pa, da nič ne škodi da jih kontaktiramo še enkrat in se z njimi srečamo še osebno sploh glede na to, da je sedaj glavnina skladišča po novem čisto ob ograji (pa čeprav v predhodnih pogovorih tega materiala ni bilo ravno toliko kot sedaj). Če še enkrat ponovimo postopek bo morda vseeno bolj jasno da nas dejansko njihov hrup moti. Kaj bomo dosegli glede na to, da je SAM tukaj predno so bili zgrajeni bloki pa ne more nihče od nas vedeti.

  Toliko iz moje strani,
  LP,
  Uroš

 7. Pozdravljen Uroš

  Vsekakor podpiram, da ste si ogledali probleme s trenutnim županom, moram pa pripomniti, da je imel dosedanji župan že 9 let priložnost kaj narediti za nas v blokih pa ni bilo nič od njega. Poleg tega je bil nadzornik izvajalca za gradnjo naših blokov in danes vidimo kakšna je bila izvedba, saj smo morali v vseh blokih že popravljati cokle na lastne stroške , da o drugih pomanjkljivostih pri gradnji raje ne govorimo!

  Glede hrupa iz strani podjetja SAM smo že pred leti imeli skupni sestanek z direktorjem podjetja in ga seznanili s težavami na tej strani ograje in predlagali zasaditev cipres. Kot prvo je problem, da zemlja ob ograji ni v naši lasti, kot drugo pa so iz podjetja zavrnili to opcijo, ker bi tako nepridipravom omogočili še lažje delo praznjenja njihovih s skladišč zaradi omejene vidljivosti.

  Problem je nastal že v fazi podeljevanja gradbenega dovoljenja in prostorskega načrta na občini za gradnjo naših blokov, ki so jih umestili med cesto in podjetjem, ki je že takrat opravljalo isto dejavnost. Že v naprej je bilo jasno, da bo prihajalo do nejevolje stanovalcev, pa so kljub vsemu naredilo kot so naredili.
  Stanje se bo izboljšalo le v primeru, če SAM zapre svoja vrata, občina odkupi zemljišče in uredi lep mali park za stanovalce v naši soseski. V vseh ostalih primerih se bo na to mesto naselilo drugo podjetje ali pa nam bodo zgradili še eno cesto ki bo vodila do novih večstanovanjskih objektov.

  Seveda upanje umre zadnje in tako lahko stanovalci upamo, da se bo morebiti v prihodnje vendarle kaj spremenilo na bolje!

 8. Pozdravljeni! Če ste že imeli župana sedanjega tukaj , bi morali omeniti
  tudi hrup, katerega povzroča Sam. Morali bi predlagati zasaditev zelene
  bariere z cipresami ali podobnim zelenjem. Midva sicer ne čujeva tega hrupa
  , se pa pritožujejo stanovalci na tisti strani. Lep pozdrav. Ida Drozg

  1. Ida zdravo,
   tudi to smo se pogovarjali in Župan je predlagal posebne protihrupnim ograje, ki se lahko namestijo na mesto sedanjih panelnih. Sam sem se zavzel in dal obljubo, da takoj danes posredujem skupaj s predstavniki vseh treh blokov dopis na SAM d.o.o. za skupni sestanek in ga že v dopisu opozorimo na pretiran hrup predvsem v jutranjih urah, ter prosimo za skupen sestanek, kjer ga na to opozorimo še enkrat in poizkušamo v prvi fazi (takoj) doreči dogovor, da se prestavi del skladišča na drugo stran njihove poslovne stavbe. Občina pa nam bo posredovala vse potrebne kontakte.

   P.S. jaz ta hrup v 3. nadstropje zelo slišim :)

Leave a Reply

Close Menu
Back